Méltóképp zárta a Dalriada az évet - egy különleges bulival ajándékozta meg rajongóit a magyar folkmetál kiemelkedősége.

Egy extra hosszú bulival (17 szám!!) és betekintővel az új albumba (amely Ígéret néven fog kijönni Európa és Észak-Amerika szerte februárban) vártak bennünket a Sopron külvárosában található Hangár Music Gardenben.

Egész méretes hely, és szerencsére nagyon jól ki is hangosították. Kellett is, kár lett volna lemaradni Andris és Laura gyönyörűen egybecsengő dalolásairól, Matyi szólóiról, hadd ne folytassam.

Először megkaptuk az eddig zárónótaként megszokott Walesi Bárdos duót, majd egy kis Szelekes/Dalriada best of-os blokkot, ezután továbbléptünk a 2009-ben megjelent Arany-Album dalaira, ezután pedig, amit már nagyon vártunk, az Ígéretes dalok jöttek. Megkaptuk a már egész sokszor játszott Hajdútáncot, a Leszek a csillagot (amiről megtudtuk, hogy csángó mondavilág az alapja), és egy teljesen új számot.

Az új dal címe Igazi Tűz, témái között van az elmúlás - ehhez illően egy igazán megérintő, szomorú szám, de pont olyan Dalriadás, mint az összes többi. Így négy ismert szám után biztosak lehetünk benne, hogy az új album megéri a pénzét.

Engem csak az lepett meg, hogy milyen kevesen vagyunk. Persze, sok sok sok sornyi ember állt, de én jóval nagyobb embertömegre számítottam... Úgy tűnik senki nem szeretne karácsonyi ajándékként Dalriada koncertet? Pedig ez megállta a helyét.

Nagyon lazák voltak a tagok, biztosan örültek a hazai pályának, koncert után jó sokáig ott is maradtak, lehetett velük beszélgetni, fotózkodni, aláírást kérni, mint ezt már tőlük megszokhattuk. Ezután aki fáradt volt, hazament, aki még bírta, átvonult (a zenekarral együtt!) a Deep sörözőbe, egy kis további beszélgetésre, közönségtalálkozóra.

A magyar csoda bizonyított, ismét letette, amit le kellett tenni, boldog karácsonyt kívánt, és elbúcsúzott. Egy dolgunk van már csak - türelmesen várni az Ígéret megjelenéséig, és imét egy nagyot bulizni a lemezbemutató koncerten.